Tjäna pengar på klimatkrisen – såklart!

Jag sätter morgonkaffet i halsen när jag ser rubrikerna i den allt som oftast konservativa tidningen SvD som äntligen har reagerat. Vad har hänt med allt vad vettiga värderingar och levnadssätt heter? När allt, precis allt vi gör går ut på att göra business och att profitera på så viktiga ämnen som berör oss alla. ”Skit i klimatet och världen vi lever i och av” typ.

Läs nedan utdrag av de båda artiklarna i SvD – vars helhet man dessvärre inte kan läsa utan prenumeration (bara en sån sak!) av Izabella Rosengren resp Gunilla von Hall:

“Påstår sig vara klimatvänlig – flyger influencers till jobb

Företag framhåller gärna sitt engagemang för klimatet – och har hållbarhetsregler som ska begränsa användningen av flygresor internt.

Samtidigt flygs influencers till exotiska resmål för att marknadsföra företagens varumärken. Klädföretaget Nelly bjöd hundratals internetkändisars resa till franska rivieran för att lansera sin nya kollektion.”

Illamåendet tilltar när följande artikel, skrivet av Gunilla von Hall, plingar till i mobilen:

“Hans bolag använde Greta Thunberg som dragplåster – drog in 10 miljoner

SvD granskar | Entreprenören Ingmar Rentzhog, som säger sig ha upptäckt Greta Thunberg, använde det svenska klimatfenomenets namn i en nyemission som dragit in nära 10 miljoner i investeringar.

– Detta är ingenting som vi har haft kännedom om, säger Gretas pappa Svante Thunberg till SvD.”

Ser fram emot kommentarer och delningar. Något måste hända snart, dags för självinsikt och rannsakning. Framförallt tala med varandra, kliv ur boxen och höj huvudet över den egna lilla horisonten.

Caroline, som häromdagen blev anklagad för att vara ”nån jävla Miljöpartist”

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.